Τα νησια του Μακαρι

IMG_5221 copy

Στα νησιά του Μακάρι ξυπνάμε πριν οι αχτίδες του ήλιου ακουμπήσουν τα σεντόνια μας. Βαδίζουμε πάνω σε άμμο σκούρη σαν τη νύχτα, καυτή σαν τον ήλιο. Η βροχή ποτίζει τα ρούχα και τη ψυχή μας, έτσι ώστε ελπίδα και δάκρυα ποτέ δε λείπουν από τα μάτια μας. Περπατάμε μέχρι οι σόλες μας να λιώσουν από την πυρωμένη μαύρη πέτρα, μέχρι ο ήλιος να δύσει πίσω από τον πιο όμορφο ηφαιστειακό κρατήρα.

Στις εξορμήσεις μας συχνά μας συνοδεύουν σύννεφα πυκνά και ομίχλη, που ρουφάει όλους τους ήχους και μας αφήνει να ζούμε σε ένα όνειρο, ακούγοντας μόνο τις ανάσες μας. Τα απογεύματα αφηνόμαστε στις παλίρροιες και τα κύματα του καναλιού, μιλάμε με τα ψάρια και τα μαύρα κοράλλια, μέχρι οι μέδουσες να μας σπρώξουν πίσω στη στεριά. Τα βράδια ακούμε τα θαλασσοπούλια να τραγουδούν και κρατάμε το βλέμμα ψηλά, μέχρι τα μάτια μας να κλείσουν. Μέχρι η μεγάλη άρκτος να χαθεί πίσω από τη θάλασσα.

Τον χειμώνα μας μπλέκουν τα μαλλιά οι καταιγίδες και ο αέρας σφυρίζει πάνω από το μαξιλάρι μας. Τυφώνες και κύματα σκάνε στα τζάμια των παραθύρων μας και δαμάζουν τις σκέψεις μας. Τα ρολόγια μας ξεκουρδίζονται και οι δείκτες γυρνούν ασυγχρόνιστοι, έτσι ώστε μια μέρα να μοιάζουν δυο, και τρεις. Τα ξημερώματα, φόβοι και πόθοι χτυπούν την πόρτα μας. Εμείς τους ανοίγουμε δειλά δειλά και τους κοιτάμε ίσια στα μάτια μέχρι να τους ξεπλύνουν οι πρωινές στάλες και η πυκνή ομίχλη.

Στα νησιά του Μακάρι, ποτέ δε λέμε ποτέ. Αν τα ουράνια τόξα αναδύονται μέσα από τη θάλασσα, αν το φεγγάρι αρκεί για να φωτίσει τις νυχτερινές μας βουτιές, αν οι καστανοκόκκινοι βράχοι φωσφορίζουν στο σκοτάδι.. Όλα είναι δυνατά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s